Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи допомагає сода при печії?

Чи допомагає сода при печії?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто, при перших проявах печії, біжить на кухню за содою. Але чи допомагає цей народний спосіб від печії.

Печія може бути тимчасовим явищем, але частіше вона попереджає про серйозні захворювання, пише 24 tv.

Отже, причиною печії може стати переїдання, вживання дуже жирної їжі, гострих, копчених, солоних страв, алкогольних напоїв, надмірного захоплення шоколадом або кави.

Викликати дискомфортні відчуття у ділянці грудей можуть і тісні пояси, надмірна вага, прийом ліків або хвороби шлунково-кишкового тракту (езофагіт, хронічний гастрит, виразкова хвороба шлунка).

Чим небезпечна сода

Насправді цей компонент застосовують у певних терапіях при ниркових або онкологічних захворюваннях, але у випадку з печією вона може бути небезпечною. Так, це справді ефективний спосіб, який миттєво позбавляє неприємних відчуттів, але водночас “дарує” чимало наслідків. Справа в тому, що після всмоктування порошок соди впливає на обмін електролітів та утворює вуглекислий газ. Це через деякий час викликає ще активнішу секрецію шлункового соку, зокрема соляної кислоти. У ширших масштабах тривале “лікування” содою може призвести до утворення в організмі занадто агресивного лужного середовища, від якого страждатимуть слизові оболонки. Так ви самостійно відкриваєте собі шлях до гастриту, виразки шлунка або опіків слизової стравоходу.

Тому, якщо вас мучить печія звертайтеся за допомогою до фахівців і не експериментуйте із самолікуванням.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про міфи і правду про печію.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні