Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаЗбиратимете по відру помідорів з куща: що обов'язково потрібно зробити кожному овочівнику

Збиратимете по відру помідорів з куща: що обов’язково потрібно зробити кожному овочівнику

Этот материал также доступен на русском языке
Томати вирощують майже всі городники, але не всім вдається збирати рекордні врожаї помідорів. А все через поширені помилки, яких багато хто припускається.

Ці помилки знищують урожай, тому, якщо ви хочете збирати по відру томатів з куща, не робіть їх.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити біля томатів.

Перша помилка – це загущені посадки

Щоб помідори давали добрий урожай, не можна допускати загущених посадок. Між рослинами потрібно залишати не менше 60-70 см. Кущі досвідчені овочівники радять формувати в одне стебло, періодично видаляти пасинки, щоб не було змикання кущів і кожна рослина провітрювалася та освітлювалася сонцем. Це ще й запорука здорових рослин. Адже більшість грибкових інфекцій люблять вологе середовище та загущені посадки.

Друга помилка – надмірний полив рослин

Запам’ятайте, що все повинно бути у міру та полив у тому числі. Надмірний полив провокує буйне зростання зеленої маси на шкоду формуванню зав’язей. Це важливо врахувати відразу після посадки рослин у ґрунт. А ось після зав’язування плодів потрібно забезпечити посилений полив та внесення добрив. Саме це допоможе зібрати рекордний урожай.

Третя помилка – видалення листя

Так, багато овочівників радять видаляти листя, аргументуючи це тим, що тоді томати швидше дозріватимуть і вони будуть великими. Але є важливий момент – видаляти можна лише нижнє листя і не більше 3 за один раз.

При формуванні плоди беруть поживні речовини не тільки з кореневої системи, але і з листя. Тому до видалення потрібно підходити вкрай обережно. Якщо ви хочете зібрати великі плоди, потрібно вміти регулювати розмір кисті. Наприклад, із 10 плодів потрібно залишати 4-5, тоді вони будуть великі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні