Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниМешканці 12 областей можуть отримати 6600 гривень від ООН

Мешканці 12 областей можуть отримати 6600 гривень від ООН

Этот материал также доступен на русском языке
УВКБ ОНН розширює категорії людей, які можуть претендувати на цю допомогу в Україні.

У рамках програми допомоги постраждалим від війни українцям УВКБ ОНН розширює категорії людей, які можуть претендувати на цю допомогу.

Про це повідомили в благодійному фонді «Право на захист», який є офіційним партнером зі збору даних на грошову допомогу.

Про яку допомогу йдеться?

2200 грн на місяць на людину протягом трьох місяців.

В яких областях діє програма?

У Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській.

Хто може претендувати на допомогу?

1) переселенці, які перемістилися після 24.02.22;

2) особи, які не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська та Чернігівська;

3) люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 р.

Окрім цього, особи мають відповідати одній з категорій вразливості:

– родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
– родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
– родини з однією або кількома особами, які мають інвалідність, хронічні захворювання чи особливі потреби.
– прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Дохід у претендентів на отримання допомоги має бути меншим за 5400 грн на місяць на особу. Окрім цього, важливою умовою є не отримання родиною коштів від інших міжнародних організацій.

Куди звертатися?

У кожній області є пункти реєстрації. Крім цього, для кожної області створено телеграм-канал, на якому можна відстежувати інформацію щодо роботи виїзних груп реєстрації, які виїжджатимуть у різні населені пункти.

Дніпропетровська область

Aдреса: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 38, поряд з «Укрексімбанк», вхід зі двору (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал

Житомирська область

Aдреса: м. Житомир, вул. Бориса Лятошинського, 13 (графік: пн-пт 08.00 – 17.00). Телеграм-канал.

Запорізька область

Aдреса: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 72, приміщення №154, (вхід з площі Маяковського, між «Кристалбанк» та «Банк Кредит Дніпро»). Графік: пн-пт 09.00 – 17.00. Попередній запис за номером: +38 (063) 387-93-16 з 09.00. Телеграм-канал.

Київська область

Працюють тільки мобільні виїзні групи реєстраторів БФ «Право на захист», які реєструють людей в населених пунктах області. Про це повідомляють у громадах, а також ви можете відстежувати розклад їх роботи на телеграм-каналі..

Кіровоградська область

Адреса: м. Кропивницький, вул. Пашутинська, 31-а, офісне приміщення (біля ЦНАПу). Графік: пн-пт 09.00 – 18.00. Телефон: (050) 711 63 50. Телеграм-канал.

Львівська область

Адреса: м. Львів, вул. Стрийська, 45, приміщення магазину меблів «Брістоль» (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал.

Одеська область

Aдреса: Сабанський провулок, 3 (вхід з провулку). Графік: пн-пт 10.00 – 19.00. Попередня реєстрація в Одесі (за бажанням). Телеграм-канал.

Полтавська область

м. Полтава, площа Павленківська, 3б (графік: пн-пт 09.00 – 18.00)

м. Кременчук, вул. Ватутіна, 7 (графік: пн-пт 08.00 – 17.00) Телеграм-канал

Харківська область

Працюють тільки мобільні виїзні групи реєстраторів БФ «Право на захист», які реєструють людей в населених пунктах області. Про це повідомляють у громадах, а також можна відстежувати розклад їх роботи на телеграм-каналі.

Черкаська область

Адреса: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 460, Черкаський Національний Технологічний університет, читальна зала (вхід через вул. Кобзарську). Графік: пн-пт 09.00 – 17.30. Телефон: (093) 191-01-20 Телеграм-канал.

Чернігівська область

Адреса: вул. П’ятницька, 49 (графік: пн-пт 9.00 – 18.00). Телеграм-канал.

У Сумській області пункт реєстрації відкриється вже цього місяця.

Реєстрація

Для збору під час реєстрації даних мають бути присутні всі члени родини. Для сімей, членами яких є маломобільні люди, які не можуть прибути до пункту реєстрації, допускається реєстрація за оригіналами документів (за умови надання медичної довідки, що підтверджує їхній стан здоров’я).

Інформація, яку необхідно буде надати:

– ПІБ згідно з документом, що посвідчує особу;
– місце та дата народження, номер телефону (на який вам надійде смс про надходження коштів!);
– податковий номер;
– свідоцтво про народження дітей (за наявності);
– номер банківської картки (картки «єПідтримка» не підходять);
– будь-які документи, що підтверджують приналежність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо).

Нагадаємо, мешканцям деокупованих територій Харківщини виплачуватимуть одноразову грошову допомогу.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні