Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіДолар в Україні сьогодні різко подорожчав до 45 гривень

Долар в Україні сьогодні різко подорожчав до 45 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
До 45 гривень злетів курс долара після оголошення мобілізації в Росії.

Сьогодні, 21 вересня, в Україні різко подорожчав долар. Курс американської валюти злетів до 45 грн. Це сталося після оголошення мобілізації у Росії.
Долар різко подорожчав до 45 грн після оголошення мобілізації у Росії –

Курс долара в обмінниках швидко підвищується. Середня вартість валюти по Україні зараз – 44-45 грн. Гривня обвалилася після виступу президента РФ Володимира Путіна. Він оголосив у країні “часткову мобілізацію” і заявив, що в армію будуть призвані резервісти, які мають військову підготовку. За приблизними підрахунками йдеться про 300 тисяч російських чоловіків, пише today.ua.

Валютний ринок відреагував на посилення кризи між нашими країнами та новий виток кровопролитної війни. Наразі мінімальний курс купівлі долара у банках – 39,6 грн, а максимальний – 42,7 грн. А ось продають долар щонайменше по 41 грн.

Щодо курсу євро, він зріс до 40,9 грн. Купити європейську валюту можна у середньому по 43 грн.

У ПриватБанку готівковий долар подорожчав на гривню – до 40,90 грн, здати його можна за курсом 40,60 грн.

Нагадаємо, Нацбанк у липні підвищив офіційний курс долара на 25% – до 36,57 грн.

Фінансист Сергій Фурса нагадав, що дефіцит валюти в Україні пов’язаний із логістичними проблемами. Раніше її доставляли літаками, а зараз сухопутними дорогами. Тому обсяги різко зменшились.

Експерт порадив українцям не скуповувати долар, щоб тримати його “під матрацом”, бо на валюту впливає інфляція. Він рекомендував розміщувати вклади у банках чи купувати військові облігації для доходу в майбутньому.

Інвестиційний банкір звернув увагу, що державний бюджет закладено курс долара на рівні 50 грн. Стільки, на думку влади, він коштує наприкінці 2023-го.

“Що записано в бюджеті – не має жодного значення. Щороку ми говоримо, що якийсь курс заклали в бюджеті, а він не здійснився. Тому що він і не повинен збуватися. Це суто математичний параметр, який потрібен для розрахунку бюджету. Наступний рік офіційний курс передбачено в середньому 42 гривні за долар, а на кінець року 50 гривень за долар. Це один із можливих сценаріїв. Теоретично він можливий”, – підсумував Фурса.

Напередодні стало відомо, що ПриватБанк обмежив суму видачі доларів із рахунків своїх клієнтів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні