Інгредієнти:
груші – 1 кг,
вода – 1 л,
лимонна кислота – 2 г,
цукор – 5 столових ложок,
оцет – 5 столових ложок,
кориця, гвоздика, імбир – за смаком.
Приготування:
- Груші помити, видалити плодоніжки, за бажанням розрізати на частини.
- Залити в сотейник воду, додати лимонну кислоту і бланшувати груші в окропі протягом 3-5 хвилин.
- Остудити плоди в холодній воді та помістити в стерилізовані та сухі банки.
- Приготувати гарячий маринад – до киплячої води додати цукор, оцет і спеції.
- Залити гарячим маринадом груші.
- Стерилізувати банки близько 15 хвилин.
- Закатати та перевернути банки до охолодження, зберігати в прохолодному місці.
- Груші в такому вигляді можна додавати до салатів, м’ясних страв, рагу, подавати разом із соліннями.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати солянку з грибами.