Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені розповіли, що допомагає знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Вчені розповіли, що допомагає знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Этот материал также доступен на русском языке
Дослідники з Університету Раша після численних випробувань дійшли висновку, що завдяки розумовій діяльності люди можуть продовжити здоров'я мозку.

Вчені проаналізували дані 1,9 тисячі людей без деменції, середній вік яких був 80 років. Додатково вони опитали учасників щодо того, як часто вони приділяли час розумовій та пізнавальній активності у різні періоди свого життя.

Про це повідомляє Rush University.

Опитування стосувалося присутності в житті учасників дослідження читання книг, гри у шахи чи головоломок. За майже 7 років спостережень у 457 учасників діагностували Альцгеймера.

Виявилося, що люди, які демонструють найбільшу розумову активність, стикалися з розвитком деменції в середньому у 94-річному віці. А от у тих, хто менше приділяв час тренуванням свого мозку або зовсім цим не займався, хвороба з’являлася на 5 років раніше, у 89-річному віці.

«Ці результати чудово узгоджуються з десятиліттями фундаментальної науки та дають перший  «рецепт» когнітивної діяльності, який лікарі можуть запропонувати своїм пацієнтам та громадськості для профілактики цього захворювання», – сказано у звіті.

Звичайно, підтримка мозку в тонусі не здатна гарантовано врятувати від деменції, але все ж таки завдяки цьому можна відстрочити виникнення цього захворювання. Саме тому рекомендується приділяти час усіляким інтелектуальним заняттям, які не лише цікаві, а й корисні.

Перші симптоми хвороби Альцгеймера, яка є найчастішою причиною недоумства, можуть з’явитися вже після досягнення 40-річного віку.

Раніше ми розповідали, що названа найкраща їжа для захисту від хвороби Альцгеймера.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні