П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовини30 серпня - Міжнародний день вина «Каберне Совіньйон»

30 серпня – Міжнародний день вина «Каберне Совіньйон»

Этот материал также доступен на русском языке
30 серпня – 242-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 123 дні. Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день жертв насильницьких зникнень та Міжнародний день Каберне Совіньйон.

Міжнародний день вина «Каберне Совіньйон»

30 серпня щороку всі любителі вина відзначають Міжнародний день вина «Каберне Совіньйон», яке вважається найпопулярнішим та найулюбленішим червоним вином у світі.

Сорт винограду “Каберне Совіньйон”, з якого і виготовляють однойменне вино, отримав назву “Короля червоного винограду”. Це досить невибагливий сорт, йому не страшні сухі ґрунти, перепади температур, нічні легкі заморозки, пекуче сонце та відсутність дощів.

Батьківщина винограду Каберне Совіньйон – провінція Бордо у Франції. Хоча на сьогоднішній день цей сорт активно вирощують практично у всіх виноробних регіонах світу.

Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

Генеральна асамблея ООН у 2011 році висловила у своїй резолюції серйозне занепокоєння тим, що у світі зростає кількість насильницьких зникнень людей. До цієї категорії включаються арешти, затримання та викрадення. Тієї ж резолюцією (A/RES/65/209) Генеральна асамблея оголосила 30 серпня Міжнародним днем ​​жертв насильницьких зникнень.

Насильницькі зникнення увійшли до стратегії насадження атмосфери терору і, на думку експертів Генеральної асамблеї ООН, перетворилися на глобальну проблему. Насамперед подібні випадки асоціювалися з диктаторськими режимами, але сьогодні вони відбуваються в різних ситуаціях, особливо при внутрішніх конфліктах як засіб політичного придушення опонентів.

Що сталося в Україні та світі 30 серпня?

  • 1700 — почалася Велика Північна війна між Московським царством та Шведською імперією.
  • 1920 — у Празі створено Українську воєнну організацію на чолі з Євгеном Коновальцем.
  • 1991 – Азербайджан проголосив свою незалежність.
  • 1991 – в Українській РСР заборонена Комуністична партія.
  • 1993 – на Ейфелеву вежу піднявся 150-мільйонний відвідувач.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні