П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЧи готова Україна до опалювального сезону - Денис Шмигаль дав відповідь

Чи готова Україна до опалювального сезону – Денис Шмигаль дав відповідь

Этот материал также доступен на русском языке
На Україну чекає найскладніший опалювальний сезон, до якого уряд почав готуватися ще влітку.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, країна готова до зими на 60%.

– Стан готовності до опалювального сезону майже 60%. Стан готовності житлових будинків до опалювального сезону – 56%, мереж – 57%, об’єктів теплопостачання – 58%. Вже 141 об’єкт теплопостачання відремонтовано. Дві ТЕЦ, які зазнали пошкоджень від обстрілів, уже відновлено. Створюється резервний запас обладнання у разі пошкодження інфраструктури в опалювальний сезон. На ці потреби уряд виділив 1,4 млрд грн, – зазначив Денис Шмигаль.

Одним із ключових аспектів підготовки є накопичення енергоресурсів. За словами прем’єр-міністра, 1,8 млн тонн вугілля вже є. До початку опалювального сезону має бути 2,5 млн тонн.

Щодо газу, то вже закачано 12,1 млрд кубів. План міністерства енергетики – 19 млрд куб. м на опалювальний сезон. Такий план передбачає можливість використання 2,6 млрд кубометрів газу для потреб ТЕС та ТЕЦ у разі реалізації різних військових ризиків. Денис Шмигаль зазначив, що енергетична система працювала та працює стабільно. Експорт електроенергії до Європи продовжується, що дозволяє, зокрема, не підвищувати тарифи для населення. Для підтримки регіонів, зокрема для відновлення критичної інфраструктури, всього виділено 3,4 млрд грн. Це кошти для 7 областей та Києва.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про оплату комунальних послуг під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні