МАРІНАД ДЛЯ М’ЯСА
На Кавказі м’ясо здавна маринують у прокислому молоці. Молочна кислота, впливаючи на волокна м’яса, робить його м’яким. Щоб приготувати смачну страву, знадобляться будь-яке м’ясо, цибуля, сіль, перець і кисле молоко.
- М’ясо нарізати на шматки, посолити і поперчити, цибулю нарізати кільцями.
- Змішати м’ясо та цибулю в мисці, залити кислим молоком і прибрати в холодильник мінімум на 2 години.
МАСКА ДЛЯ ВОЛОССЯ
Кисле молоко покращує текстуру волосся, зволожує їх, сприяє утворенню колагену.
Змішайте:
- кисле молоко – 1 склянка,
- оливкова олія – 2 столові ложки,
- ефірна олія лаванди та розмарину – 2 краплі.
Отриману суміш нанесіть на всю довжину волосся, укутайте голову целлофановим пакетом і рушником і залишити на 30-40 хвилин. Потім змийте шампунем.
ЗАСІБ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ СРІБЛА
Молочна кислота може надати блиск потьмянілому сріблу.
Для цього потрібно замочити вироби у кислому молоці на 30 хвилин. Після чого промити теплою мильною водою та протерти м’якою тканиною.