П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому китайські цілителі навчили західних лікарів?

Чому китайські цілителі навчили західних лікарів?

Этот материал также доступен на русском языке
Сучасна китайська медицина є поєднанням давніх традицій і західних методів лікування.

Вона віддає перевагу таким напрямкам, як акупунктура, масаж, мануальна терапія та фітотерапія, а деякі методи лікування вперше були використані саме китайськими цілителями. Наприклад, ще в давнину вони помітили пряму залежність між здоров’ям людини та негативними емоціями.

Стародавня китайська система

Щодо стародавньої китайської системи лікування , то ще кілька століть тому вона багато в чому випереджала західну, а унікальні методи лікування, розроблені лікарями Піднебесної, і сьогодні допомагають багатьом людям.

Засновником китайської медицини та першим лікарем Китаю вважається імператор Шень-нун, який жив у 2700 році до нашої ери. Але в Європу відомості про традиції китайських лікарів проникли лише на початку XIII століття.

Завдяки досягненням лікарів Піднебесної європейські лікарі дізналися про ліки з женьшеню, лимонника, камфори, чаю, ревеню, смоли дерев.

До світової медичної практики увійшли препарати, виготовлені з оленячих пантів, печінки, желатину. Крім того, китайці навчили європейців використовувати для лікування залізо, ртуть та сірку. До речі, всі лікарські засоби у Стародавньому Китаї продавалися лише у спеціальних закладах, схожих на сучасні аптеки.

Китайські рецепти

При підвищеному вмісті холестерину

Зі свіжого селери віджати сік і додати в нього мед. Нагріти на невеликому вогні, не доводячи до кипіння, і добре перемішати. Приймати по їдальні ложці після їди.

Для розгладження зморшок

Свіжий огірок натерти на тертці та з отриманої маси вичавити сік. Наносити його ватним тампоном на ретельно вимиту шкіру обличчя 2-3 десь у добу.

При вугровому висипі

30 г городного портулаку вимити і подрібнити. Залити 1,5 склянки води та варити 10 хвилин. Отриману суміш процідити та охолодити. Накладати на уражену шкіру як компресу 2-3 десь у день 10 хвилин. Щоразу готувати свіжий відвар.

Для загального оздоровлення організму

Взяти 0,5 літра справжнього липового меду і додати туди 25 г дрібно подрібненого кореня женьшеню. Залишити на кілька днів і приймати по десертній або столовій ложці 1-2 рази на день.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні