П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали продукти, які сприяють утворенню каменів у нирках

Медики назвали продукти, які сприяють утворенню каменів у нирках

Этот материал также доступен на русском языке
Правильне харчування – запорука не лише гарної фігури, а й здоров'я, причому всіх органів. Сьогодні поговоримо про сечокам'яну хворобу, а точніше – про те, що потрібно виключити з раціону, щоб не вирощувати каміння у нирках.

Про це пише РБК-Україна.

Правильний раціон для нирок

Уникайте каменеутворюючих продуктів: буряк, шоколад, шпинат, ревінь, чай і більшість горіхів багаті на оксалати, які можуть сприяти утворенню каменів у нирках.

Пийте багато води: додаткове вживання води розчиняє в сечі речовини, що призводять до утворення каменів. Намагайтеся пити достатньо рідини, щоб виділяти 2 літри сечі на день, що становить приблизно вісім стандартних чашок.

Можна додати деякі цитрусові напої, наприклад, лимонад та апельсиновий сік. Цитрат у цих напоях допомагає блокувати камнеутворення.

Їжте продукти, багаті на кальцій: харчовий кальцій зв’язується з оксалатом у кишечнику і тим самим знижує кількість оксалату, яке всмоктується в кровотік і потім виводиться нирками. Це знижує концентрацію речовини у сечі.

Зменште рівень солі: дієта з високим вмістом натрію хлору (звичайної солі) може спричинити утворення каменів у нирках, оскільки збільшує кількість кальцію в сечі. Це також буде корисно для кров’яного тиску та серця.

Обмежте тваринний білок: вживання занадто великої кількості тваринного білка, такого як червоне м’ясо, птах, яйця та морепродукти, підвищує рівень сечової кислоти і може призвести до утворення каменів у нирках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні