П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі продукти можуть зникнути з полиць українських супермаркетів і чи варто побоюватися...

Які продукти можуть зникнути з полиць українських супермаркетів і чи варто побоюватися зростання цін?

Этот материал также доступен на русском языке
Дефіцит продуктів найчастіше створюють самі люди, коли бездумно розкуповують усе, що є на прилавках. Такий попит породжує блискавичне підвищення цін, а також сіє паніку.

Буквально за пару днів розкупили всі партії солі, якої вистачило б українцям на рік. Хтось купив 10 пачок, а хтось залишився без нічого. Зараз нас лякають дефіцитом гречки, оцту та соди. Чи це так насправді?

Дефіцит гречки та зростання цін на цю крупу викликані тим, що навіть до початку війни в Україні була нестача гречки для внутрішнього ринку. Після початку вторгнення сировини поменшало, частина виробництв не запущена, а імпорт припинено.

Про це розповіли у Metro Україна у відповідь на запит НВ Бізнес.

Рітейлер припускає, що частково ситуація зможе вирішитися після жнив нового врожаю, але все залежатиме від можливості його зібрати і далі обробити.

Також у Metro зазначили, що критичний дефіцит соди на полицях супермаркетів був у період березня-квітня, коли було ускладнено ланцюги постачання сировини. Зараз постачальники переорієнтуються на інші джерела закупівлі сировини, але це безпосередньо впливає на зростання цін, у тому числі через логістичні витрати.

А от щодо дефіциту оцту, яким зараз лякають українців, експерти запевняють, що його не буде. Підвищення попиту може бути пов’язане із сезонним збільшенням використання оцту у зв’язку з початком домашньої консервації, яке розпочнеться протягом 2-3 тижнів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про продукт, який може піднятися в ціні понад 100 гривень за 1 кг.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні