Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк легально виїхати чоловікам за кордон запропонували до МВС

Як легально виїхати чоловікам за кордон запропонували до МВС

Этот материал также доступен на русском языке
Радник голови Міністерства внутрішніх справ Віктор Андрусів запропонував запровадити страховий внесок для чоловіків, які бажають залишити країну у період воєнного стану.

Він може становити від 3 до 5 тисяч доларів. Про це Андрусів написав у Telegram.

Так, Андрусів зазначив, що тотальна заборона на виїзд чоловіків за кордон шкодить країні ще більше.

“Так, на жаль, війна надовго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду це не про заборону чи дозвіл. Це питання як виїжджати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тис. доларів та вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому разі тотальна заборона шкодить нам ще більше. Багато років саме кошти заробітчан рятували нашу економіку, і зараз це особливо важливо”, – запропонував Андрусів.

Андрусів на користь своєї пропозиції навів приклад свого знайомого, який через заборону на виїзд чоловіків за кордон не може підписати контракт, який зберігає робочі місця великої кількості людей.

“Знайомий до війни не встиг підписати договір на постачання нашої продукції до Німеччини на кілька мільйонів доларів. Вже 3 місяці він не може виїхати і підписати договір, що дозволяє йому врятувати 300 робочих місць. Тому ще раз питання не в забороні, а у підході до регулювання виїзду”, – додав він.

Як ми розповідали раніше, Кабмін дозволив деяким військовозобов’язаним чоловікам виїжджати за кордон у період воєнного стану.

Тим часом петиція до Президента Володимира Зеленського про відміну заборони на виїзд чоловіків від 18 до 60 набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні