П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україну вже повернулося 60% біженців

В Україну вже повернулося 60% біженців

Этот материал также доступен на русском языке
Станом на 30 травня 60% усієї кількості українських біженців вже повернулися на Батьківщину.

В Україну повернулися вже 60% біженців (4,8 мільйона людей із 7,6 мільйона), які раніше покинули країну через військові дії. Таку інформацію в Telegram розмістив радник голови МВС Віктор Андрусів.

За його словами, умови життя за кордоном «дуже рідко добрі», оскільки біженцям доводилося або жити в умовному спортзалі, або винаймати дороге житло.

“7,6 мільйона українців вимушено виїхали з країни з початку повномасштабної війни, через настання російських окупантів та постійну загрозу обстрілу. Незважаючи на ризики, що люди залишаться за кордоном, зараз ми спостерігаємо стійку тенденцію повернення українців додому. Таких вже 4,8 млн, тобто близько 60% усієї кількості біженців. Логічно, що ця цифра зростатиме”, – написав Андрусов.

Також українцям за кордоном важко знайти кваліфіковану роботу, оскільки для цього потрібне володіння місцевою мовою на професійному рівні:

“Тому не треба побоюватися, що українці не повернуться додому. Статистика конфліктів показує, що 80% повертаються після завершення війни, із них 50% повертаються ще до завершення”, – пояснив він.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні