Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка у воєнний час: як правильно передати показання лічильника газу

Комуналка у воєнний час: як правильно передати показання лічильника газу

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні триває повномасштабна війна. І хоча пеня за несплату комуналки зараз не нараховується, все ж таки тих українців, які мають можливість платити за надані послуги, влада просить не зволікати з оплатою.

Таким чином, ви підтримаєте працівників житлово-комунального господарства та енергетиків, а також працездатність усієї інфраструктури, яка забезпечує людей світлом, газом, водою та іншими послугами.

Крім того, після закінчення війни потрібно буде в повному обсязі сплатити надані послуги, у тому числі щодо розподілу та постачання газу.

Також бажано не забувати своєчасно передавати показники лічильника. Щоб облгаз не нараховував планові показники, що розраховуються на основі середньорічного споживання, які можуть бути більшими за фактичне споживання.

Якщо споживання газу взагалі не було, тоді краще передати ті самі показники, що й минулого місяця.

Як передати показання лічильника в період воєнного стану?

Якщо фактичний офіс або приміщення оператора ГРС (облгазу) постраждали внаслідок бойових дій, але при цьому працюють канали оператора для передачі показників (чати, електронна скринька, особистий кабінет тощо), потрібно й надалі передавати показання оператору ГРС зручним для споживача способом.

Коли передавати показання?

Щоб нарахування у платіжках були коректними, передавати показники потрібно щомісяця з 1 по 5 число.

Куди та кому передавати показання?

Передавати показники лічильника потрібно, як і раніше, вашому облгазу. Це ті компанії, працівники яких періодично приходять до вас знімати дані лічильника, перевіряти стан газового обладнання. Облгази збирають показники лічильників через канали зв’язку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заощадити на оплаті за електрику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні