Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні розширили список тих, хто зможе отримати компенсацію за зруйноване житло

В Україні розширили список тих, хто зможе отримати компенсацію за зруйноване житло

Этот материал также доступен на русском языке
Закон про виплату компенсації наразі не ухвалено, але як тільки це станеться всі українці, житло яких постраждало через війну, отримають компенсацію. Список тих, хто може подати інформацію про своє зруйноване чи пошкоджене майно, розширили.

Про це заявила голова політичної партії “Слуга Народу” Олена Шуляк.

«Відтепер подати заявку можуть не лише фізичні особи, а й юридичні або їхні спадкоємці чи правонаступники. Тобто не лише фактичні господарі нерухомості, а й потенційні власники – ті, хто не встиг оформити право на нерухомість чи лише інвестував кошти у будівництво», – пояснила Шуляк.

За її словами, про пошкодження чи руйнування можуть повідомляти власники нерухомості чи замовники будівництва. Також це стосується членів житлово-будівельних кооперативів, які викупили житло, але ще не оформили право власності на нього.

Крім того, заяви можуть подаватися і спадкоємцями всіх категорій заявників.

«На сьогоднішній день понад 424 тис. людей втратили житло або ж потребують допомоги в ремонті, проте заявки на компенсацію все ще надходять. Ми знайдемо можливість кожному допомогти», – запевнила глава «Слуги Народу».

Нагадаємо, парламент у першому читанні затвердив законопроєкт №7198, який запроваджує компенсацію власникам зруйнованого чи пошкодженого житла. Триває робота над правками та після того, як законопроект остаточно буде прийнято, програма компенсацій почне діяти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні