Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовини89-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

89-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася вісімдесят дев'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої держави, збільшивши інтенсивність застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні ведення активних бойових дій.

На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки Білорусь посилено ведуть розвідку, розгортаються додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області. Загроза ракетно-авіаційних ударів із території Республіки Білорусь залишилася.

На Сіверському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

На Слобожанському напрямку ворог, силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, веде бойові дії з метою утримання раніше зайнятих рубежів на Харківському напрямку. Підсилюючи поліцейсько-адміністративний режим, підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних коліях та поряд із населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ. Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11 армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів, ворог здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку .

Здійснив спробу наступальних дій у районі населеного пункту Довгенько. Цей наступ відбито підрозділами Сил оборони, ворог зазнав втрат і відступив.

На Донецькому напрямку противник не залишає спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

На лиманському напрямі активних бойових дій ворог не вів. Окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямі населеного пункту Сєверодонецьк. Вів штурмові дії у районі Тошківки.

На Бахмутському напрямку , за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. Внаслідок вогневої поразки Силами оборони зазнали втрат і відступили.

Окупанти вели наступ у районах Липового та Трипілля, успіху не мали.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Наносив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

На Южнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не робив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах щодо інженерного обладнання позицій. Обстрілював позиції Сил оборони ствольною та реактивною артилерією.

На Бессарабському напрямку біля Придністровського регіону Молдови значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

За результатами втрат під час бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправки в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння та військової техніки використовується техніка, уражена та відновлена на ремонтно-відновлювальних підприємствах.

За минулі дні на Донецькому та Луганському напрямках відбито одинадцять атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки супротивника. Підрозділи протиповітряної оборони на вказаних напрямках збили один БпЛА типу Орлан-10 та уражений літак Су-25. Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили чотири ворожі крилаті ракети.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні