Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 23 травня – День морської піхоти України

Цей день в історії: 23 травня – День морської піхоти України

Этот материал также доступен на русском языке
23 травня – 143-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 222 дні. 23 травня – Всесвітній день черепахи, День щасливої монетки, День морської піхоти України, День Героїв чи Свято Героїв – свято пам'яті борців за свободу України.

Всесвітній день черепахи

Щорічне свято, яке відзначається 23 травня. Свято засноване Американським товариством порятунку черепах у 2000 році, щоб привернути увагу до проблем загибелі великої кількості черепах через сусідство з людьми.

Черепахи часто стають об’єктами нелегального полювання, а забруднення навколишнього середовища та неправильне утримання в умовах неволі негативно відбивається на тваринах.

День морської піхоти України

День морської піхоти – професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України, яке відзначається щорічно 23 травня. Свято засноване у 2014 році, і у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада.

Мета свята — відродження та розвиток національних військових традицій з огляду на важливу роль морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

День Героїв

Щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів — борців за свободу України, насамперед лицарів Київської Русі, козаків Гетьманського часу, гайдамаків, повстанців, січових стрільців, воїнів Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної Української війни.

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських воїнів – борців за свободу України та є символом непереборності української нації.

1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів ухвалив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було присвячене сумному дню 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновалця. До здобуття Україною незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати популярності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які події відбулися в Україні 18 травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні