Середа, 6 Липня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк позбутися нітратів в овочах?

Як позбутися нітратів в овочах?

Этот материал также доступен на русском языке
З початком весни на прилавках з'явилося багато ранніх овочів, які ми боїмося часто купувати через підвищений вміст нітратів.

Але якщо знати, як знешкодити шкідливі речовини, то з ранніх овочів можна сміливо готувати вітамінні салати.

  • Миємо проточною водою. Для посилення ефекту овочі можна мити содовим розчином – 1 столова ложка соди на літр води, а потім ополоснути звичайною водою.
  • Зрізаємо хвостики. У деяких овочів шкідливі речовини накопичуються в шкірці та стеблі. Тому огірки потрібно не тільки чистити, а й обрізати з обох боків хвостики не менш ніж на 1 сантиметр. У редиски та помідорів зрізати потрібно ті частини, якими вони «кріпилися» до стебла. А у моркви та буряків, крім шкірки, потрібно ще й видаляти серцевину, у капусти – качан і прожилки листя.
  • Розчиняємо нітрати. Всі овочі, а також зелень – салат, кріп та петрушку перед приготуванням потрібно вимочувати у чистій воді близько 15 хвилин. До речі, стебла ранніх овочів та зелені краще не вживати в їжу, там накопичується найбільша кількість нітратів.

Нове на сайті