Середа, 6 Липня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати лаваш в домашніх умовах?

Як приготувати лаваш в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
З тонких коржиків лаваша можна приготувати безліч смачних страв, але сам лаваш теж можна спекти вдома. Спробуйте і ви переконаєтеся, що ваші домашні коржики будуть набагато смачніші за магазинні.

Інгредієнти:

борошно – 3 склянки,

тепла вода – 1 склянка,

олія – ​​1 столова ложка,

цукор – 0,5 чайної ложки,

сіль – 1 чайна ложка,

сухі дріжджі – 1 чайна ложка (можна без них).

Приготування:

  1. Замісити тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним.
  2. Накрити тісто клейонкою і дати йому відпочити 20 хвилин.
  3. Поділити готове тісто на 10-15 кульок (кількість залежить від діаметра сковороди, отримані з них коржики повинні поміститися в сковороду).
  4. Розкотати кожну кульку в тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше (до прозорості).
  5. Добре розігріти суху сковороду і обсмажити коржі 1-2 хвилини з двох сторін.
  6. Зняти корж на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати гарячий виріб водою.
  7. Накрити готовий коржик клейонкою, і так чинити з кожним. Якщо лаваш не побризкати водою, він буде сухим та нееластичним.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачну пасту для бутербродів з консервованої риби.

Нове на сайті