П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Готуємо класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні перші страви.

І якщо ви вже робили зелений борщ із кропивою та яйцем, цього разу порадуйте близьких класичним окрошкою на сметані. Пропонуємо вам простий рецепт.

Інгредієнти:

картопля (2-3 шт.),
огірки (1 шт.),
редис (100 г),
яйця (2 шт.),
варена ковбаса (150 г),
зелена цибуля (20 г),
кріп (20 г),
сметана (200 г),
вода (700 мл),
сіль за смаком),
лимонна кислота (за смаком).

Приготування:

  • Картопля промиваємо у проточній воді та викладаємо у каструлю. Заливаємо фільтрованою водою, солимо і відварюємо в мундирі до готовності – приблизно 25-30 хвилин. Потім очищаємо від шкірки, вирізаємо “очі” і ріжемо середнім або маленьким кубиком.
  • В іншій каструлі варимо яйця круто – 10 хвилин після закипання. Перекладаємо їх у холодну воду, потім чистимо та нарізаємо дрібним кубиком.
  • Огірок промиваємо у проточній воді, зрізаємо кінчики і також нарізаємо кубиками. Зелену цибулю та кріп миємо, викладаємо на паперові рушники, потім подрібнюємо ножем.
  • Ковбасу та редис нарізаємо так само, як і інші інгредієнти.
  • Змішуємо всі підготовлені інгредієнти у великій мисці або каструлі, солимо і додаємо трохи лимонної кислоти. Перемішуємо та заправляємо сметаною 20% жирності. Потім заливаємо холодною водою, яку потрібно закип’ятити і остудити.

Подаємо апетитну окрошку, розлив у порційні тарілки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні