Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати статус переселенця та допомогу в «Дії»

Як отримати статус переселенця та допомогу в «Дії»

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві цифрової трансформації зібрали 5 найпоширеніших питань про послугу для внутрішньо переміщених осіб у «Дії», які часто ставлять українці у соцмережах відомства.

Я перебуваю за кордоном. Чи можу отримати довідку?

Внутрішньо переміщена особа — це особа, що змінила тимчасове місце проживання всередині країни. Для українців за кордоном діє допомога від тих країн, у які ви переїхали.

Подав заяву до «Дії». Коли я отримаю довідку ВПО та виплати?

Заява обробляється кілька днів. Після цього довідка з’явиться у «Дії» поряд з іншими цифровими документами. Виплати нараховуються, як тільки Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перераховує кошти у ваш банк.

Я не маю ID-карти або закордонного паспорта в програмі, я можу скористатися послугою в «Дії»?

Щоб отримати статус ВПО, у програмі має відображатися картка платника податків та один з паспортів: ID-картка або закордонний біометричний паспорт. Особисті дані для формування довідки виходять саме з біометричних паспортів.

Якщо я вже маю довідку ВПО, я можу оформити виплату в «Дії»?

У додатку можна отримати комплексну послугу: набуття статусу ВПО та виплати. Якщо у вас вже є довідка ВПО, тоді задля оформлення допомоги радимо звернутися до ЦНАПу.

Якщо з першого разу не вдалося подати заявку?

Якщо вам не вдалося з першого разу подати заявку в Дію і «відбулася помилка», це пов’язано з великим навантаженням на державні реєстри. Скористайтеся послугою трохи згодом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні