Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКабмін спростив надання засобів реабілітації для осіб з інвалідністю

Кабмін спростив надання засобів реабілітації для осіб з інвалідністю

Этот материал также доступен на русском языке
Постраждалі від війни українці можуть одержати засоби реабілітації без встановлення інвалідності.

Інвалідні коляски, протези та інші необхідні допоміжні засоби можуть отримати як військові, так і звичайні громадяни. Відповідне рішення ухвалив Кабмін, про це пише Пенсійний Кур’єр.

Хто може отримати засоби реабілітації?

  • всі, хто отримав поранення, контузію, каліцтва або захворювання під час служби, трудової та іншої діяльності, спрямованої на захист країни під час військової агресії РФ, а також внаслідок проживання в районах проведення бойових дій або в районах, що зазнавали бомбардувань, авіаударів та інших військових нападів .

Як можна отримати необхідні засоби?

  • засоби надаватимуться за висновком військово-лікарських комісій або лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я, незалежно від встановлення інвалідності.

Чи потрібні документи?

  • якщо реабілітаційних засобів потребують особи з інвалідністю, що перебували на території бойових дій і втратили документи, необхідні для їх отримання, це можна зробити без відповідних документів.

Територіальні відділення Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю перевірятимуть дані про особу з інвалідністю у Централізованому банку даних із проблем інвалідності, а за відсутності відомостей у банку даних сприятимуть отриманню необхідних документів за місцем проживання або перебування.

Що ще передбачає рішення?

  • можливість достроково замінити засоби реабілітації людям, які проживали в районах проведення бойових дій, за їхньою заявою на підставі довідки про взяття на облік ВПО;
  • спрощений порядок подання та розгляду документів щодо протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності, виготовленими за новими технологіями та технологіями, відсутніми в Україні, а також спеціальними виробами для зайняття спортом для військовослужбовців, тероборонівців та інших осіб, які брали участь у забезпеченні оборони України, захисті безпеки інтересів держави, поранених під час бойових дій унаслідок військової агресії РФ;
  • розширення переліку підприємств, де люди можуть замовляти необхідні їм засоби реабілітації з урахуванням своїх потреб та медичних показань.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні