Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіМіноборони затвердило новий порядок ведення реєстру військовозобов'язаних

Міноборони затвердило новий порядок ведення реєстру військовозобов’язаних

Этот материал также доступен на русском языке
Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування (на 08.04.2022 р. не опубліковано).

Міноборони наказом від 28.03.2022 р. №94 (зареєстрований у Мін’юсті 01.04.2022 р. за №378/37714) затвердило новий Порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, зазначає Дебет-Кредит.

Так, Порядок встановлює процедури збирання, зберігання, обробки та використання відомостей Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (далі – Реєстр).

Реєстр – це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збору, зберігання, обробки та використання даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, створена для забезпечення військового обліку громадян України.

Основними завданнями Реєстру є:

  • ведення військового обліку громадян України;
  • забезпечення комплектування Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань особовим складом у мирний час та у особливий період;
  • інформаційне забезпечення громадян України, у тому числі осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями про виконання ними військового обов’язку.

Дані Реєстру використовуються для реалізації завдань військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також для інформаційного забезпечення громадян України, у тому числі осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями про виконання ними військового обов’язку.

Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування (на 08.04.2022 р. не опубліковано).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні