П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 30 березня - День прогулянки парком

Цей день в історії: 30 березня – День прогулянки парком

Этот материал также доступен на русском языке
30 березня – 89-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 276 днів. Цього дня у світі відзначаються День олівця, День віртуальної відпустки, День сірникового кораблебудування, Всесвітній день біполярного розладу.

Незвичайне та неофіційне свято, але дуже актуальне для людей, які живуть у скаженому ритмі сучасного світу, – День прогулянки парком (Take a Walk in the Park Day) – відзначається щорічно 30 березня. Головна мета цього Дня – звичайно ж, привернути увагу всіх міських жителів до такого звичайного та, здавалося б, очевидного способу відпочинку, як прогулянка парком. Прогулянки в парку, далеко від пилу та шуму магістралей, можуть покращити настрій та знизити стрес. Дослідження показали, що люди, які ходять пішки або гуляють у зелених зонах, зазвичай щасливіші, ніж ті, хто цього не робить.

Що сталося 30 березня в Україні та світі?

1775 – Британський парламент ухвалив закон, який забороняє північноамериканським колоніям торгувати з будь-ким, крім Великобританії.

1791 – Національні збори Франції запровадили визначення метра: одна сорокамільйонна частина довжини паризького меридіана.

1858 – Гаймен Ліпмен із Філадельфії отримав патент на олівець із гумкою на кінці.

1867 – всього за два центи за акр Російська імперія продала США Аляску та Алеутські острови.

1870 – набула чинності 15-та поправка до Конституції США, яка забороняла дискримінацію за расовою ознакою при наданні виборчого права.

1922 – у Києві створено театр-студію “Березіль” (нині Харківський академічний український драматичний театр імені Тараса Шевченка).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні