Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Канаді розробили спеціальну програму для біженців із України: що вона передбачає?

У Канаді розробили спеціальну програму для біженців із України: що вона передбачає?

Этот материал также доступен на русском языке
За словами міністра у справах імміграції Канади, з четверга, 17 березня, у країні почала діяти спрощена програма тимчасового перебування для біженців з України (CUAET).

Про це повідомляється на сайті канадського уряду . Така нагода для українців – це відповідь Канади на повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

“Стійкість і мужність українців надихнули світ, і Канада непохитна у своєму прагненні надавати підтримку Україні у її боротьбі за свій суверенітет та демократичні ідеали, які поділяють наші країни”, – сказано у повідомленні.

Що передбачає нова програма?

Українські біженці та їхні найближчі родичі будь-якої національності можуть перебувати в Канаді як тимчасові мешканці строком до трьох років.

  • Для цього потрібно подати онлайн-заявку на отримання канадської гостьової візи та надати свої біометричні дані (відбитки пальців та фотографію).
  • Щоб отримати можливість працювати в Канаді, українцям рекомендується одразу подавати заяву на отримання відкритого дозволу на роботу терміном на 3 роки одночасно з поданням заяви на отримання візи.
  • Учні початкової та старшої школи можуть зареєструватися та почати відвідувати школу, як тільки вони прибудуть до Канади. Крім того, будь-хто, хто хоче навчатися у вищому навчальному закладі, може подати заяву на отримання дозволу на навчання після перебування в Канаді.

Подати заявку на цю програму можуть навіть біженці без закордонного паспорту.

Програма CUAET передбачена і для українців, які переїхали до Канади до 24 лютого.

“Поки хоробрі українці борються за своє життя і свободу, Канада готова прийняти їх близьких, які змушені тікати. Коли вони благополучно прибудуть до Канади, ми допоможемо українцям знайти роботу, щоб вони могли забезпечити себе та свої сім’ї”, – додала міністерка зайнятості Карла Куалтро.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Японія спростила прийом українських біженців.

Джерело: obozrevatel.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні