Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовини24-а доба війни в Україні: у Генштабі ЗСУ повідомили, що Росія готує...

24-а доба війни в Україні: у Генштабі ЗСУ повідомили, що Росія готує низку провокацій

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Становище та характер дій сил оборони істотних змін в останню добу не зазнали.

Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати ударів по угрупованням військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі.

Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було вражено 12 повітряних цілей ворога – 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети.

Також протягом доби українські захисники та захисниці знищили кілька колон техніки окупантів у Миколаївській та Сумській області, втрати ворога поки що уточнюються.

Крім того, внаслідок нанесення вогневої поразки по противнику, знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил Російської Федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічова.

Виходячи з того, що ворогові заподіяно велику шкоду в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом РФ буде прийнято рішення внесення змін до чинного законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни.

В цілях виправдання таких дій не виключається здійснення низки провокацій на території РФ із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії.

Це дозволить провладній верхівці ухвалити рішення про оголошення військового стану та тотальну мобілізацію громадян.

З території України продовжують доставляти загиблих та поранених військовослужбовців збройних сил Російської Федерації та Росгвардії.

Так, у місті Гомель для прийому та лікування поранених окупантів залучено всі медичні установи, які мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, всі планові операції білоруських громадян або скасовано, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед тяжко поранених російських загарбників. Ворог продовжує зазнавати суттєвих втрат. Є проблеми із логістичним забезпеченням підрозділів.

Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил Російської Федерації брати участь у війні проти України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вижити під час ракетних бомбардувань.

Нове на сайті