Вівторок, 14 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОперативна інформація Генерального штабу ЗСУ станом на 12.00 16.03.2022

Оперативна інформація Генерального штабу ЗСУ станом на 12.00 16.03.2022

Этот материал также доступен на русском языке
Триває двадцять перша доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню.

Російські окупаційні війська продовжують стратегічну наступальну операцію проти України. Завдання щодо розгрому угруповань ЗС України, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю за лівобережною частиною України не виконані. Частково досягли мети на Донецькому напрямку, зупинено на Миколаївському напрямку.

Ворог намагається здійснювати переміщення додаткових резервів Східного військового округу, але через значні втрати відмовився від посилення угруповання військ на Поліссі.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не робив.

Протягом доби противник намагався просунутися у бік Києва. Удачі не було, перейшов до оборони.

На Сіверському напрямку противник зупинено.

Окупанти намагаються закріпитися на досягнутих рубежах, здійснюють перегрупування військ та спроби відновити боєздатність своїх підрозділів.

Ворог не залишає спроб опанувати місто Чернігів, проте активних наступальних дій не робить.

Триває блокування супротивником міст Суми, Лебедін та Охтирка. Активних наступальних дій ворог не робить. Окупанти продовжують невдалі спроби блокування Харкова.

На Донецькому та Таврійському напрямах внаслідок штурмових дій у районі Попасної противник зазнав втрат і змушений відійти для перегрупування.

На Волноваському напрямку окупанти намагаються розвинути наступ у напрямі населеного пункту Велика Новосілка.

На Криворізькому напрямку ворог робить спроби відновити наступ у напрямку населених пунктів Велика Кострома, Мала Кострома та Кривого Рогу. Внаслідок вогневої поразки, завданої підрозділами Збройних Сил України, противник був зупинений, зазнав втрат і відійшов на невигідні рубежі.

Авіація противника продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Сумській та Донецькій областях.

У Чорноморській операційній зоні бойовими кораблями проводилися обстріли морського узбережжя в районах населених пунктів Лебедівка, Санжейка, Затока та Біленьке.

Разом переможемо! Слава Україні!

Нагадаємо, раніше ми давали ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні