П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниІзраїль запровадив електронні дозволи для українців і не прийматиме біженців

Ізраїль запровадив електронні дозволи для українців і не прийматиме біженців

Этот материал также доступен на русском языке
Про безвіз не йдеться: Ізраїль запровадив електронні дозволи для українців і не прийматиме біженців.

Про це повідомляє УНН із посиланням на інформацію на сайті посольства України в Державі Ізраїль.

Повідомляється, що встановлено квоту для 5000 громадян України, які зможуть в’їхати до країни. Частина квоти Ізраїль вже прийняв і прийматиме надалі.

Також повідомляється, що МВС Ізраїлю є єдиним уповноваженим органом, який ухвалює рішення про пропуск іноземців, у тому числі українців на територію країни.

“Прибуття в Ізраїль та посадка на рейс(и) здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю. (…) Громадяни України, які подають заяву на приїзд до Ізраїлю, повинні заповнити електронну заявку на сайті міністерства закордонних справ Ізраїлю. .) Відповідь на запит заявника буде надіслана на електронну адресу заявника”, – йдеться у повідомленні.

Посольство настійно рекомендує українцям перед поїздкою до Ізраїлю врахувати таке:

  • Ізраїль не приймає біженців із України;
  • Урядом Ізраїлю визначено пріоритетні категорії осіб, що можуть в’їхати до Ізраїлю за певних умов (наприклад, подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні; громадяни, які раніше подали прохання на возз’єднання сім’ї з громадянами Ізраїлю; члени сімей ізраїльтян; першої лінії спорідненості, нові репатріанти та особи, що мають єврейське коріння);
  • Особи, які намагаються в’їхати до Ізраїлю як туристи (наприклад, ви просто хочете перечекати закінчення війни в Ізраїлі або маєте в Ізраїлі друзів, родичів, які не мають статусу в Ізраїлі), не можуть безперешкодно в’їхати в країну;
  • Якщо ви маєте намір в’їжджати до Ізраїлю, обов’язково консультуйтеся з ізраїльськими адвокатами, більшість яких надають безкоштовну юридичну консультацію.

“Посольство закликає громадян України обов’язково врахувати зазначену інформацію та не в’їжджати до Ізраїлю у разі наявності негативної візової історії (наприклад, ті особи, які були раніше в Ізраїлі та порушили візовий режим, тобто перебували в країні нелегально. Також врахуйте, що якщо ваші родичі зараз перебувають в Ізраїлі нелегально, вам також буде відмовлено у в’їзді)”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми розповідали про те, як Німеччина приймає біженців .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні