Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаНе робіть цього з огірками, якщо не хочете занапастити врожай: 4 помилки...

Не робіть цього з огірками, якщо не хочете занапастити врожай: 4 помилки городників

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати хороший урожай огірків, потрібно не забувати про основні правила їх вирощування. Дотримуйтесь їх і уникните втрати врожаю.

Огірки — одні з найпопулярніших овочів та дачників та городників. І хоча вони досить невибагливі у догляді, потрібно знати основні правила вирощування, щоби отримати хороший урожай.

Пам’ятайте про чотири головні помилки, які краще не робити при вирощуванні огірків.

Раніше ми розповідали, що не можна садити біля баклажанів.

Чотири помилки, які можуть призвести до втрати врожаю огірків:

  1. Опора. Огірки ніколи не дадуть великого врожаю, якщо у їх ліан не буде достатньо місця для зростання. Тому при вирощуванні огірків дуже важливо подбати про наявність опори для правильного розвитку культури, а також зручність догляду за цим овочем.
  2. Пагони. Кількість пагонів огірків потрібно суворо контролювати. При надто великій кількості пагонів, рослина витрачатиме зайві сили на їх розвиток, і тоді великих огірків чекати не варто. Тому вчасно забирайте непотрібні бічні пагони.
  3. Обрізання. Проводити обрізання стебел огірків потрібно правильно. Пам’ятайте, що в жодному разі не можна цього робити перед поливом або відразу після нього. Інакше через активну циркуляцію вологи в стеблах місця зрізів довго загоюватимуться і можуть загнивати. А це призведе до значного зниження врожайності огірків.
  4. Прищипування. Прищипування верхівки огірків потрібно проводити своєчасно. В іншому разі зростання та розвиток огірків сповільняться, а перший урожай ви отримаєте набагато пізніше. Своєчасним вважається прищипування, яке роблять, коли відстань від землі до верхівки паростків сягає приблизно 1 метра.

Вас також можуть зацікавити новини:

Тарифи на електрику в Україні зростуть: стала відома точна дата

Незалежно від місця перебування: до якого віку потрібно оновлювати свої військово-облікові дані (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні