Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Великій Британії запускають програму "Будинок для України"

У Великій Британії запускають програму “Будинок для України”

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд Великобританії ухвалив рішення платити людям, які приймають українських біженців у своїх будинках. Таким чином уряд намагається послабити невдоволення громадськості через слабку реакцію уряду на гуманітарну кризу, яка вважається однією з найбільших у Європі з часів ІІ Світової війни.

За повідомленням уряду, нова британська програма “Будинок для України” дозволить біженцям з України приїхати до Британії, навіть якщо вони не мають родинних зв’язків. Місцевим британцям, які запропонують біженцям вільну кімнату або майно на період не менше шести місяців, уряд платитиме 350 фунтів стерлінгів (близько $450) на місяць.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон намагається позиціонувати себе як одна з країн, яка найбільше допомагає українцям під час російського вторгнення. Втім, його уряд останнім часом критикують через затримку рішення про прийом біженців.

Кабінет Джонсона дорікають, що їхні рішення ставлять у пріоритет бюрократію замість добробуту тих, хто тікає від війни. Нова програма уряду передбачає, що до кінця наступного тижня представники британської громадськості, благодійні організації, підприємства та громадські групи зможуть запропонувати житло на своїх веб-сайтах.

“Великобританія стоїть з Україною в їхню темну годину, і британська громадськість розуміє потребу якнайшвидше доставити якнайбільше людей у безпечне місце”, – заявив міністр з питань житлово-комунального господарства країни Майкл Гоув.

“Я закликаю людей по всій країні приєднатися до національних зусиль та запропонувати підтримку нашим українським друзям. Разом ми можемо дати безпечний будинок тим, хто цього вкрай потребує”, – додав чиновник.

Кожен, хто пропонує біженцям кімнату чи будинок, повинен буде показати, що їхнє приміщення відповідає стандартам, їх також можуть перевіряти на наявність судимості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні