Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУряд фінансово підтримає українських аграріїв: хто може розраховувати на допомогу?

Уряд фінансово підтримає українських аграріїв: хто може розраховувати на допомогу?

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на військові дії, весняну посівну кампанію ніхто не скасовував, особливо у регіонах без активних бойових дій. У Кабінеті Міністрів України ухвалили постанову про компенсацію процентної ставки за залученими кредитами.

Про це повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

“Навесні аграрії завжди потребують додаткового фінансування для посівної компанії. Крім того, сьогодні с/г виробники не мають можливості реалізувати зібраний торік урожай на експорт – як наслідок, у них недостатньо обігових коштів для діяльності”, – наголосив він.

Допомога поширюватиметься виключно на малих та середніх аграрних виробників з оборотом не більше 20 мільйонів євро на рік, що є еквівалентом підприємства, що обробляє до 10 000 га.

Вона включатиме компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами. Максимальна сума кредиту, на який розповсюджується компенсація відсоткової ставки, становить до 50 млн грн. грн. Кредитування надається реалізації сільськогосподарської діяльності (посівної) під час дії воєнного стану.

Для отримання кредитування суб’єкт підприємництва має бути с/г товаровиробником у значенні, наведеному у законодавстві. Термін дії кредиту становить 6 місяців. Встановлено максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами до 80%.

Заявникам необхідно звертатися до фінансової установи, де вони обслуговувалися.

“Результат усього сезону та без перебільшення майбутнє нашої держави залежить від того, наскільки якісно ми зможемо організувати проведення весняно-польових робіт”, – резюмував міністр.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні