П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк евакуюватись із домашніми тваринами?

Як евакуюватись із домашніми тваринами?

Этот материал также доступен на русском языке
Власники тварин під час евакуації зазнають додаткового стресу, бо відчувають ще й відповідальність за «братів наших менших». Перелякані тварини часто губляться в метушні, збігають, гинуть, адже їм не поясниш, що відбувається і як поводитися. Їхня безпека — у наших руках.

Будинки Дрібних тварин – кішок і собак невеликих порід краще перевозити в перенесення або спеціальних сумках.

Тварини повинні постійно чути голос господаря, це заспокоює. Можна періодично погладжувати їх через отвори у перенесенні.

Напишіть свій номер телефону та прикріпіть його на нашийник тварини або всередині перенесення. А ще краще, якщо є брелоки з вашим телефоном і прізвисько вихованця.

Якщо припускаєте, що вам доведеться терміново залишити будинок, тримайте тварину на увазі, щоб не шукати потім по всій квартирі.

З собою потрібно мати запас сухого корму, води і хоча б одну мисочку. Часто вихованці відмовляються їсти і пити з іншого посуду, тому мишка має бути їх власною.

З собою потрібно взяти, крім корму, води та миски, наповнювач та «туалет». Але це по можливості.

Корм, вода та ліки для тварин повинні бути зібрані в одному місці, щоб у разі чого їх не довелося шукати. Захопіть із собою також улюблені іграшки тварини, якщо вони невеликого розміру.

Перш ніж почати одягатися самим, потрібно посадити в перенесення вихованця, тому що тварини відчують вашу тривогу і ховатимуться.

Якщо кішка сильно налякана і виривається, її потрібно взяти за шкірку, перевернути перенесення дверцят догори і опустити туди тварину, а потім закрити дверцята. У натовпі при здавлюванні або поштовху дверцят перенесення може випадково відкритися, тому її потрібно обов’язково примотати скотчем.

Якщо ви їдете в машині, годувати чи пересаджувати тварин краще під час зупинок.

Нове на сайті