Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано випадки, коли пенсіонеру можуть відмовити у виплаті соціальної допомоги

Названо випадки, коли пенсіонеру можуть відмовити у виплаті соціальної допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, у яких не вистачає трудового стажу для пенсії, можуть скористатися правом на отримання тимчасової соцдопомоги від держави. Але воно дається не всім. Таким правом не можуть користуватися п'ять категорій українців.

Про це повідомляє Юридичний портал України.

Українцям нагадали, що відповідно до п. 12 Постанови КМУ №1098 «Про Порядок призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не отримала права на пенсійну виплату» від 27 грудня 2017 року, соцдопомога пенсіонерам не призначається у випадку, якщо:

Особа отримує пенсію (зокрема і соціальну), працює чи веде іншу діяльність, пов’язану з отриманням доходу.

Хтось із членів сім’ї протягом року перед зверненням по допомогу здійснив купівлю (оплату послуг) на суму понад 50 тис. гривень.

Середньомісячний сукупний дохід сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні півроку перевищує 100% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Внаслідок вибіркової перевірки виявлено додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здавання в оренду житлового приміщення (будинку), заробіток членів сім’ї не працевлаштованих тощо).

У власності особи або членів її сім’ї є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа житла перевищує 21 кв. м на 1 члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю, або більше одного автомобіля (іншого ТС, механізму).

Зазначається, що тимчасова фінансова допомога пенсіонерам, які не мають достатнього пенсійного стажу, може призначатися всупереч деяким вищезазначеним обмеженням щодо висновку комісії, якщо в сім’ї є особа з інвалідністю. Рішення приймається після обстеження матеріально-побутових умов людини. Оскаржити рішення соцзахисту можна в органі виконавчої влади вищого рівня або ж у суді.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні