Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВизнання незалежності ЛНР та ДНР: Росія планує будувати військові бази на території...

Визнання незалежності ЛНР та ДНР: Росія планує будувати військові бази на території України

Этот материал также доступен на русском языке
Учора, 21 лютого, Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив у відеозверненні про підписання указу про визнання Росією "незалежності" самопроголошених на непідконтрольній Києву території Донбасу утворень під назвами так званих Донецької та Луганської "народних республік".

“Вважаю за необхідне ухвалити давно назріле рішення: негайно визнати незалежність та суверенітет “Донецької народної республіки” та “Луганської народної республіки””, – сказав Путін.

Звернення Путіна тривало близько години. Він вкотре заявив, що сучасну Україну було створено “комуністичною Росією”. “Зараз вдячні нащадки знесли в Україні пам’ятники Леніну. Це у них декомунізація називається. Ви хочете декомунізації? Що ж, нас це цілком влаштовує. Але не потрібно зупинятися на півдорозі. Ми готові показати, що означає для України справжня декомунізація”, – заявив Путін.

РФ матиме право будувати військові бази на території самопроголошених Донецької та Луганської «народних республік». Це передбачено проєктами договорів про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу між Російською Федерацією та так званими ДНР та ЛНР, які президент РФ Володимир Путін вніс до російського парламенту.

«З метою забезпечення безпеки договірних сторін, а також миру та стабільності, кожна зі сторін надаватиме іншому право будівництва, використання та удосконалення її збройними силами військової інфраструктури та військових баз (об’єктів) на своїй території», – йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Служба безпеки України прокоментувала можливий напад Росії.

Джерело: dw.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні