Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали протизапальний препарат, який може спровокувати серцевий напад

Медики назвали протизапальний препарат, який може спровокувати серцевий напад

Этот материал также доступен на русском языке
При серцевому нападі відбувається блокування крові до серця, що зазвичай викликано тромбом. Останні дослідження вчених вказують на те, що популярний протизапальний препарат ібупрофен пов'язаний із підвищеним ризиком серцевого нападу.

Ібупрофен застосовують при лікуванні різного болю та нездужань. Він допомагає впоратися з болем у спині, зубним болем. Також його використовують для зниження температури.

Як може маленька пігулка спровокувати серцевий напад? Справа в тому, що ібупрофен відноситься до групи нестероїдних протизапальних препаратів, до якої також входять напроксен, суліндак, диклофенак та інші.

За даними Medline Plus – сайт, який публікує велику інформацію від Національного Інституту Здоров’я США, ці нестероїдні протизапальні препарати пов’язані з вищим ризиком серцевого нападу чи інсульту.

Це твердження також підтверджується дослідженням, опублікованим у British Medical Journal, у якому взяли участь понад 440 тисяч осіб, і було виявлено, що ібупрофен може підвищити ризик серцевого нападу на 97%.

Доктор Вільям Гроссман, директор Центру профілактики серцево-судинних захворювань Університету Каліфорнії в Сан-Франциско, пояснив механізми, що лежать в основі цього ризику.

“Ібупрофен, Адвіл та Мотрин, можуть викликати помітне погіршення існуючої гіпертонії (високого кров’яного тиску) або розвиток нового високого кров’яного тиску. Він також може спричинити пошкодження нирок (нефротоксичність), погіршення серцевої недостатності та навіть серцевий напад чи інсульт”, – заявив Гроссман.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про симптоми тихого серцевого нападу.

Джерело: rbc.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні