Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЖитло для внутрішньо переміщених осіб: ще 150 сімей отримають пільговий житловий кредит

Житло для внутрішньо переміщених осіб: ще 150 сімей отримають пільговий житловий кредит

Этот материал также доступен на русском языке
Державним фондом сприяння молодіжному домобудуванню проведено восьмий етап відбору для участі у проекті «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». В результаті ще 150 сімей зможуть отримати пільговий житловий кредит.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

– Українські сім’ї з-поміж внутрішньо переміщених осіб мають унікальну можливість вирішити свої житлові питання через програму, яку адмініструє Держмолодь. Фонд провів уже восьмий етап відбору учасників, тому ще 150 сімей отримають пільговий кредит для придбання житла, – наголосила заступниця міністра.

Процедура відбору проводилася за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (сервіс RandomPicker. com).

Не пізніше наступного робочого дня після проведення відбору регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву повідомлять переможців про необхідність подання документів, визначених Порядком.

Що потрібне для отримання пільгового житлового кредиту?

Для участі у програмі громадянин повинен особисто подати заяву про намір отримати кредит у регіональне управління Держмолодьжитла або в електронній формі через портал державних послуг “Дія”. Для участі у 8 етапі відбору було зареєстровано понад 22,5 тисяч заяв.

За умовами програми, кредити ВПО надаватимуться на строк до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 квадратний метр загальної площі на людину та додатково 10,5 квадратних метрів на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартири у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше ніж 35 років тому або реконструйовані не більше ніж 25 років тому.

Список переможців восьмого відбору буде опублікований на офіційному вебсайті Держмолодьжитла та сайтах його регіональних управлінь.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні