Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСмартфони від Зеленського для пенсіонерів: з'явилися нові подробиці проєкту

Смартфони від Зеленського для пенсіонерів: з’явилися нові подробиці проєкту

Этот материал также доступен на русском языке
У квітні українці віком від 60 років, які вакцинувалися проти коронавірусу, зможуть подавати заявку на отримання безкоштовного смартфона від уряду.

 

Зараз в Україні проживає 8,5 мільйона людей такого віку, лише 3,5 млн з них зробили щеплення. Смартфони та вигідні тарифи мають стимулювати українців активніше вакцинуватися.

Про це розповів перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб у інтерв’ю для видання Dev.

Коли почнуть видавати смартфони від Зеленського пенсіонерам?

За словами Олексія Вискуба, вже навесні розпочнеться перший етап проєкту. Пенсіонери зможуть подавати заявки на отримання гаджетів у квітні.

Роздача перших смартфонів запланована на літо цього року. Звичайно, отримати гаджети одразу всім не вдасться. Проєкт розрахований на три роки, за цей період усі пенсіонери, яким потрібен телефон, мають стати учасниками програми з діджиталізації.

Де видаватимуть смартфони?

Міністерство обговорює з банками можливість роздачі мобільних телефонів у самих відділеннях, де охочим одразу пояснять, як ними користуватися.

Наразі у Мінцифрі вивчають можливість процедури закупівлі гаджетів. Переговори ведуться як із компанією Samsung, так і із внутрішніми українськими виробниками. Одне підприємство вже пропонує зробити для проєкту спеціальну модель на замовлення.

Скільки коштуватиме смартфон від Зеленського?

“Хочемо, щоб смартфон обійшовся не дорожче за 5 тисяч грн. Ми хотіли б, звичайно, влізти до 4-х. Час покаже”, – розповів Вискуб.

Планується, що у телефонах буде функція NFC (можливість телефонів взаємодіяти з безконтактними платіжними терміналами та платити за товари без банківської картки).

Також у Мінцифрі зазначили, що пенсіонери не зможуть продати смартфон іншим особам.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні