П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ яких банках можна сплатити комунальні платежі «тисячею Зеленського»?

У яких банках можна сплатити комунальні платежі «тисячею Зеленського»?

Этот материал также доступен на русском языке
З 14 лютого розрахуватися за комунальні послуги тисячею за вакцинацію можна у ПриватБанку. Поки що платежі приймають тільки в касах банку. Але вже з 16 лютого їх можна буде проводити через інтернет-банкінг у додатку Приват24, як з мобільного телефону, так і зі стаціонарного комп'ютера.

В Альфа-банку можна отримати як фізичну, так і віртуальну карту, а також оформити передплату на друковану періодику. Звичайний пластик зможуть оформити нові клієнти, які не можуть зробити цифрову версію.

Сплатити комуналку за допомогою картки єПідтримка можуть українці, яким уже виповнилося 60 років. При цьому паспорт носити із собою не доведеться. Система сама перевірить анкетні дані клієнта та визначить, чи дозволяє йому вік розплачуватися за комуналку віртуальною карткою.

Причому клієнту не обов’язково мало виповнитися 60 років на момент отримання ковідного сертифікату або на момент оформлення віртуальної картки єПідтримка. Достатньо лише, щоб до дати платежу він встиг досягти цього віку.

З 14 березня можна буде отримати 500 гривень за бустерне щеплення

Крім того, за словами голови Мінцифри Михайла Федорова, збільшено термін, протягом якого можна витратити “тисячу Зеленського”. Тепер він становитиме не 4, а 9 місяців з дати оформлення картки єПідтримка.

Зараз понад 3,5 млн громадян старше 60 років вже мають “зелений” сертифікат вакцинації від Covid-19.

З 14 березня люди з інвалідністю I та II груп також зможуть витратити отримані в рамках програми кошти на соціальні потреби, зокрема, на ліки та комунальні платежі.

У той же час з 14 березня всі українці, які мають бустерне щеплення від COVID-19, матимуть змогу отримати додаткові 500 грн.

Читайте також:

 

Джерело: segodnya.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні