Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк позначиться на житловій субсидії передача будинку чи квартири у спадок?

Як позначиться на житловій субсидії передача будинку чи квартири у спадок?

Этот материал также доступен на русском языке
Деяких субсидіантів цікавить питання - чи не втратять вони субсидію при даруванні або передачі свого майна у спадок. Права отримувати державну допомогу в них ніхто не забере.

Про це повідомляє TEPLO.GOV.UA.

Так, якщо людина подарувала або передала своє майно у спадок, вона й надалі зможе отримувати допомогу від держави. Проте на субсидію вже не зможе розраховувати той, хто успадкував подарунок, якщо його оцінна вартість перевищує 50 тис. гривень.

Хоча є винятки, які можуть розглянути лише Комісії з питань призначення житлових субсидій, які працюють при органах місцевої влади.

Також не впливає на отримання субсидії і наявність у власності двох житлових приміщень. Крім того, якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується не лише вартість усієї покупки, а й сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидію може бути призначено за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Винятком є також медичні послуги. Якщо людина сплатила операцію і ця сума перевищує 50 тис. гривень — це не позбавляє її права на матеріальну допомогу від держави.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні