Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗа що можна отримати штраф від газової служби?

За що можна отримати штраф від газової служби?

Этот материал также доступен на русском языке
Газові служби на законних підставах можуть виписати розпорядження та вимагати зі споживачів штраф за виявлені ними порушення. За які саме?

За порушення пломб та цілісності газового лічильника, виявлення на лічильнику сторонніх предметів, ознак втручання у лічильник чи обліковий механізм передбачено штрафи. Суми штрафів розраховуються за граничними (максимальними) нормами споживання.

Важливо враховувати деякі нюанси, які нам можуть здатися незначними.

  1. Якщо споживач не втручався в роботу лічильника, але помітив несправності (наприклад, проблеми у рахунковому механізмі), потрібно якнайшвидше повідомити про це облгаз. Якщо споживач не надасть цьому значення, а проблему зафіксує контролер – це вважатиметься порушенням та підставою для штрафу.
  2. Не пускати контролера – теж не вихід. У цьому випадку газовики мають право зробити перерахунок на підставі граничних обсягів споживання, причому з дня останнього контрольного зняття показань лічильника до дня забезпечення представникам облгазу вільного доступу до приладів обліку.
  3. Виявити проблему можуть і без участі контролера – наприклад, якщо ні з того ні з сього обсяг споживання знизиться і не відповідатиме встановленим газовим приладам.

Тобто у будь-якому разі факти незаконного використання газу будуть виявлені. Тому, наголошують фахівці, набагато дешевше споживати газ легально.

Читайте також:

Нове на сайті