Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли введуть розмитнення авто у додатку «Дія»?

Коли введуть розмитнення авто у додатку «Дія»?

Этот материал также доступен на русском языке
Власники автомашин отримали довгоочікувану та приємну новину.

Міністерство цифрової трансформації України очікує на запуск послуги розмитнення автомобіля через “Дію” до кінця поточного року.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він додав, що зараз над цим працює парламент, оскільки для запуску потрібні законодавчі зміни.

Наскільки відомо, вся процедура розмитнення авто проводитиметься в автоматичному режимі. Власник транспорту зможе через додаток “Дія” отримати необхідні документи, подати їх в електронній формі, сплатити митні платежі та завершити оформлення в автоматичному режимі.

Цю довгоочікувану нагоду анонсував прем’єр-міністр України Денис Шмігаль ще у травні 2021 року. Ще тоді він заявив, що такі зміни помітно спростять цей тривалий процес і стануть поштовхом до реформи митниці.

Денис Шмігаль доручив Міністерству фінансів та Мінцифри попрацювати над проектом, і вже в середині вересня 2021 р. Кабмін прийняв ухвалу для надання можливості розмитнення через Дію. Зміна в законі набула чинності з 2 грудня, і зараз ця функція перебуває на стадії тестування, а експеримент триватиме до 31 грудня 2023 року.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні