П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні назвали основні причини економічної кризи

В Україні назвали основні причини економічної кризи

Этот материал также доступен на русском языке
Опубліковано свіже соцдослідження Центру Разумкова, в якому українці назвали головні, на їхню думку, причини економічної кризи в Україні.

Погіршення економічного становища вони пов’язують насамперед із некомпетентністю влади – так вважають 37,2% опитаних респондентів. На другому місці – високий рівень корупції (34,3%). І лише після цих двох ключових факторів йдуть війна на Сході та пандемія.

Більшість опитаних (52,9%) вважають, що Президент та Уряд не здатні знайти ефективні рішення для подолання економічних проблем, третина респондентів (32,6%) дотримуються думки, що Президент та Уряд частково ефективні у вирішенні економічних проблем, а 8,4 % опитаних — що Президент та Уряд знаходять ефективні рішення для подолання економічних проблем.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 28 по 31 січня 2022 року методом САТІ (телефонне опитування).

Було опитано 1206 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що становить доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% із ймовірністю 0,95.

Джерело: УНН

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні