Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаГрошіНазвана область, де вартість земельного паю вдвічі вища за середню по Україні

Названа область, де вартість земельного паю вдвічі вища за середню по Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Ринок землі почав працювати з 1 липня минулого року. Однією із найдорожчих областей за вартістю землі виявилася Львівська. У той же час, за площею відчужених сільськогосподарських земель область займає останні місця.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, пише agronews.ua.

«Якщо говорити про кількісні показники, то за підсумками перших семи місяців функціонування ринку землі, в області продано 493 земельні паї, площею 635 га. При цьому середня вартість гектара становить близько 97,2 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні більш ніж у 2,1 раза (45,2 тис. грн) і поступається лише Київській області – 152,2 тис. грн», – розповідає Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

Варто зазначити, що найбільше транзакцій із землею проведено у Харківській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

«Загалом на території Львівщини, з моменту скасування мораторію на відчуження земель здійснили 2279 угод із земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу – 1,9 тис. га», – наголосила Гетьман.

Законом встановлено важливе обмеження, а саме, до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку.

Середня нормативна грошова оцінка ріллі в області становить 21,5 тис. грн. Проте, як ми бачимо, фактична ціна продажу більша, ніж у 4,5 рази», — підсумувала директор департаменту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали – земля на продаж: документи, ціни, податки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні