Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНімецька компанія представила 8 сортів черешні для вирощування в Україні

Німецька компанія представила 8 сортів черешні для вирощування в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Черешня – популярна в Україні культура, яку вирощують не лише у приватних, а й у промислових садах. Олександр Крдзіч, консультант із садівництва компанії Artevos (Німеччина) представив для України нові сорти черешні, серед яких – особливо великі плоди, серцеподібні, двокольорові та майже чорні.

Він зазначив, що в портфоліо компанії є більше 120 сортів кісточкових та насіннячкових, вирощених у більш ніж 220 розплідниках по всьому світу.

Сорт Carmen – родом з Угорщини, збалансований на смак, дуже великоплідний. Дерева слаборослі, дуже міцні, плоди дозрівають на довгому стеблі і мають червоний колір.

Irena – характеризується великими плодами у формі серця з добрим блиском, які дуже однорідні. Сорт пізно цвіте і дозріває, дуже гарний запилювач для сорту Regina, тому ці два сорти черешні можуть збиратися та продаватися разом.

Kira – це новинка створена в інституті NARIC в Угорщині. Сорт дивує своїми великими, червоними плодами, а також чудовим ароматом. Регулярний урожай та вдалий час дозрівання роблять його привабливим доповненням до поточного асортименту черешні.

Черешня Christiana – пізній сорт із високим відсотком екстра-класу та довгим вікном збирання врожаю.

Черешня Aria характеризується великим розміром плодів, гарною стійкістю та дуже гарним смаком. Дозріває в середині сезону черешні, через два тижні після сорту Burlat.

Papilon Pilango – це новий сорт – двоколірна черешня, яка дозріває на 5-му тижні сезону черешні. За час випробувань не було зауважень щодо здоров’я дерев та листя. Сорт має високу врожайність та відмінний смак.

Kamala – це незвичайна черешня була виведена на Сході Німеччини. Відрізняється дуже щільними, майже чорними плодами із приємним блиском, тривалим періодом збирання врожаю. Якщо збирати врожай рано, плоди матимуть легкий відтінок гіркоти.

Черешня Vanda зарекомендувала себе як ідеальна черешня в інтенсивному вирощуванні фруктів. Врожайність регулярна та висока, вікно збору врожаю широке, а привабливі плоди з твердою м’якоттю дуже смачні.

Читайте також:

Джерело: agrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні