Так, за словами лікаря-окуліста Вітні Селтман із США, найгіршими продуктами для здоров’я очей є хліб та макарони.
Уїтні Селтман пояснила, що прості вуглеводи у хлібобулочних та макаронних виробах сприяють підвищенню рівня цукру в крові. Це підвищує ризик прискорення вікової дегенерації жовтої плями – центра найбільшої гостроти зору у сітківці ока.
Зазвичай дегенерація жовтої плями відзначається у людей віком до 50-60 років. Їм стає важко читати, розпізнавати форми та кольори, впізнавати обличчя.
Дати збій може робота одного або обох очей. Як наслідки, ймовірні сприйняття прямих ліній хвилястими чи кривими, предмети часто здаються меншими, ніж насправді, а також менш яскравими.
Щоб не допустити підвищення рівня цукру в крові та зберегти гостроту зору, Селтман порадила замінити білий хліб та макарони цільнозерновими сортами.
Також вона рекомендує відмовитися від обробленого м’яса – великий вміст у ньому натрію шкодить здоров’ю очей та призводить до сліпоти.
Виключити слід і продукти, виготовлені у фритюрі з використанням трансжирів. Вони провокують стрибки рівня холестерину та вражають судини.
Читайте також:
Джерело: gsminfo.com.ua
В редакцію надійшов лист від нашої читачки з Житомира Зінаїди Ульянченко. В ньому пенсіонерка описала…
Військові дії на території України спричинили масову міграцію населення. Для надання допомоги таким людям надано…
Від чого жовтіє листя часнику і як це запобігти. Не забудьте внести правильне підживлення.
Приготуйте пиріг лише за 20 хвилин. Багато зусиль не знадобиться, а від результату будете в…
Що потрібно знати, щоб не отримати штраф за переказ з картки на карту. Що і…
Вже з червня в Україні очікується підвищення тарифів на світ. Але зміна сум у платіжках…