Так, за словами лікаря-окуліста Вітні Селтман із США, найгіршими продуктами для здоров’я очей є хліб та макарони.
Уїтні Селтман пояснила, що прості вуглеводи у хлібобулочних та макаронних виробах сприяють підвищенню рівня цукру в крові. Це підвищує ризик прискорення вікової дегенерації жовтої плями – центра найбільшої гостроти зору у сітківці ока.
Зазвичай дегенерація жовтої плями відзначається у людей віком до 50-60 років. Їм стає важко читати, розпізнавати форми та кольори, впізнавати обличчя.
Дати збій може робота одного або обох очей. Як наслідки, ймовірні сприйняття прямих ліній хвилястими чи кривими, предмети часто здаються меншими, ніж насправді, а також менш яскравими.
Щоб не допустити підвищення рівня цукру в крові та зберегти гостроту зору, Селтман порадила замінити білий хліб та макарони цільнозерновими сортами.
Також вона рекомендує відмовитися від обробленого м’яса – великий вміст у ньому натрію шкодить здоров’ю очей та призводить до сліпоти.
Виключити слід і продукти, виготовлені у фритюрі з використанням трансжирів. Вони провокують стрибки рівня холестерину та вражають судини.
Читайте також:
Джерело: gsminfo.com.ua
Міжнародна організація надасть грошову допомогу деяким пенсіонерам. Виплати "приплюсують" до пенсій.
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…