Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі спеції корисні взимку?

Які спеції корисні взимку?

Этот материал также доступен на русском языке
Взимку організму особливо бракує свіжих продуктів, багатих на вітаміни і мінерали. На допомогу приходять спеції.

КАРДАМОН

стимулює роботу нервової системи, зміцнює шлунок, допомагає при застуді, астмі, бронхіті, циститі, шкірних захворюваннях. Додавайте його в чай, різні супи, страви з рису, в домашній хліб.

ГВОЗДИКА

покращує кровообіг, очищає дихальні шляхи, підтримує здороʼя травної системи. Достатньо одного-двох бутонів, щоб збагатити страву ароматом та корисними властивостями цієї спеції.

ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ

покращує травлення та допомагає схуднути природним шляхом. Його можна додавати не тільки в основні страви, супи, соуси та салати, а й у чай, і в десерти.

АНІС

має протизапальні, відхаркувальні, дезінфікуючі та жарознижувальні властивості, що особливо цінно взимку. Додавайте аніс у гарячі напої, випічку, супи та основні страви.

ІМБИР

зігріває, очищає організм від токсинів, нормалізує обмін речовин, зміцнює імунітет, знижує температуру тіла, знімає біль у мʼязах при вірусних захворюваннях

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні