Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляYouTube, TikTok, Instagram, Facebook - де найчастіше "зависають" українці?

YouTube, TikTok, Instagram, Facebook – де найчастіше “зависають” українці?

Этот материал также доступен на русском языке
Експерти вирахували соціальні мережі, які найбільше віддають перевагу в Україні.

На початку 2022 року вперше в історії існування соцмереж в Україні стало відомо, що українців тепер більше у Instagram, ніж у Facebook. Раніше все було навпаки і довго маркетологи не вірили, що терези переважать убік Instagram. Однак це сталося. Ці дослідження оприлюднило видання AIN.UA.

Дослідження показало, що у січні 2022 року у мережі Instagram стало 17,3 мільйона користувачів. А у Facebook – 16,8 мільйонів. За півроку аудиторія Instagram виросла на 800 тисяч нових передплатників.

Більше користувачів реєструвалися в Instagram у великих обласних центрах. Найбільше – киян та львів’ян. Також чимало нових користувачів прибуло з Івано-Франківська та Запоріжжя.

А ось Facebook приваблював нових користувачів зовсім в інших куточках України. Так, наприклад, в Одесі та Сумах. Дослідження ще раз показало, що Facebook залишається популярним серед середньої та старшої вікової аудиторії, але тепер цей сегмент захоплює і Instagram.

“Instagram випереджає Facebook за динамікою приросту аудиторії у більшості віків. Facebook має найкращі показники лише серед старшої аудиторії. Популярність Facebook знизилася у всіх віках і не перевищує 15%”, — йдеться у дослідженні.

Також цікавим фактом є те, що в Instagram стали більше реєструватись саме чоловіки, бо раніше там переважала жіноча аудиторія.

Що стосується інших соцмереж, то у людей 18-24 роки лідером є TikTok. Загалом у ньому “зависає” понад 12 мільйонів українців.

І найбільше українці люблять — YouTube, повнолітня аудиторія якого становить 23,5 мільйона акаунтів.

Нещодавно ми писали, що любителів Instagram чекає прикро: мережа почне приховувати від користувачів частину контенту.

Нове на сайті