Новини

Економічний паспорт українця: на що можна витратити гроші і коли?

Економічний паспорт – повноцінна система перерозподілу доходів держави від надр. У Фонд майбутніх поколінь держава перераховуватиме частину рентних платежів за користування надрами.

Фонд вкладатиме їх у фінансові інструменти та отримуватиме інвестиційний дохід, а кожна дитина матиме свій персональний накопичувальний рахунок. Батьки в режимі реального часу через Дію бачитимуть кошти, накопичені державою для конкретної дитини. Про це повідомляє сайт Слуги народу .

Так, реєстрація учасників програми проводитиметься автоматично після отримання свідоцтва про народження. Інформація про новонародженого вноситься до Реєстру, створюється рахунок у Фонді майбутніх поколінь, запускається накопичення коштів. Гроші отримають українці, які народились із 1 січня 2019 року. Кошти виплачуються після досягнення 18 років, але виплату можна отримати достроково у разі серйозної хвороби або початку навчання за контрактом раніше 18 років.

Щороку держава відраховуватиме не менше двох мінімальних заробітних плат на дитину. Тобто надходження зростатимуть із зростанням мінімальної зарплати. За попередніми оцінками, одному учаснику Фонду майбутніх поколінь дістанеться близько 600 тис. грн. у перший рік виплат (2037).

Відрахування до Фонду майбутніх поколінь розпочнуться з 2023 року, адже на прийняття запропонованих президентом законопроєктів потрібен час, а бюджет на 2022 рік уже затверджено.

Отримати гроші готівкою не можна. Їх можна витратити на придбання житла, навчання в українських вишах, лікування тяжких захворювань (перелік визначає КМУ), перевести на накопичувальний пенсійний рахунок.

Читайте також:

Метки: гроші Зеленський паспорт

Новое на сайте

  • Статті

Йдемо здавати аналізи: навіщо призначають онкомаркери

Щоб уточнити діагноз, лікарі іноді відправляють пацієнтів здавати онкомаркери. Що це таке і навіщо вони…

06/05/2024 18:34
  • Статті

Готуємо смачно: котлети із субпродуктів – соковиті, смачні та бюджетні

Субпродукти дуже корисні для повноцінного харчування нашого організму. Калорійність субпродуктів невелика, а ось вітамінів та…

06/05/2024 17:56
  • Статті

Як уникнути шахрайства при оформленні кредиту

У світі, де фінансові операції все частіше проводяться онлайн, ризик стати жертвою шахрайства існує завжди,…

06/05/2024 17:19
  • Пенсійна справа
  • Статті

Мінімальна пенсія зросла: чому не збільшився розмір доплати за наднормативний стаж

Редакційна пошта рясніє листами на пенсійні теми: читачів не задовольняє розмір виплат після розрекламованих підвищень,…

06/05/2024 16:53
  • Новини

Закон про мобілізацію вимагає уточнення інформації: які є способи оновлення облікових даних

18 травня набуває чинності оновлений закон про мобілізацію.

06/05/2024 15:42
  • Домашня енциклопедія
  • Новини

Домашні цукерки за 10 хвилин: найпростіший рецепт улюблених солодощів

Приготуйте чудове шоколадно-горіхове частування до кави або чаю.

06/05/2024 15:00